چه تجهیزاتی برای کارگاه مبل سازی نیاز است؟
یکی از عامترین و رایجترین صنایع چوب، صنعت مبل سازی میباشد. این صنعت قدمت دیرینهای دارد و در هر یک از شهرکهای صنعتی، اکثر نجاریها در کارگاههای خود مشغول به ساخت مبلمان هستند. بعد از کار، نشستن بر روی یک مبل راحتی و نوشیدن یک فنجان چای گرم و خوش طعم، خستگی را از تن در میکند. اما این راحتی نتیجه مراحل مختلفی است که برای ساخت مبلمان انجام میشوند.
ساخت مبلمان مراحل مختلفی دارد و باید در کارگاه مبل سازی، انواع و اقسام ابزار آلات و فضای کافی برای این کار تعبیه شده باشد. راه اندازی یک کارگاه مبل سازی و به درآمد رساندن آن، نکات و روشهای خودش را دارد. در این مقاله با نحوه ساخت مبلمان، ابزارمبل سازی لازم برای تشکیل کارگاه ساخت مبلمان آشنا خواهید شد. سایت ابزارمبل نیکو متخخص در تولیدات انواع پایه مبل است و شما میتوانید در ساخت انواع مبلمان راحتی، استیل و مدرن از انواع پایه های پلاستیکی و استیل خریداری کنید.
مراحل ساخت مبلمان در کارگاه
تولید مبلمان در طی چند مرحله صورت میگیرد که به طور کل شامل سه مرحله کلی میشود: طرح اولیه ساخت مبل، رنگ کاری و روکوبی. این مراحل خود شامل چند مرحله جزئی میشوند. که اگر بخواهیم بررسی کنیم، مراحل ساخت مبلمان شامل این روال میشود: ابتدا باید طرحهای مبلمان را آماده کرد، سپس از روی این الگوها و طرحها، باید قطعات را برش داد.
در مرحله بعد قطعات برش داده را به یکدیگر متصل میکنند مانند تاج مبل، دستهها و… . بعد از اتصال باز هم باید یک سر از قسمتهای زائد را برش داد تا شکیلتر و زیباتر شود. حال نوبت با کار با ابزار آلات، منبت کاری، بتونه کاری میشود. در آخر باید روکوبی شود تا ساختار مبل محکمتر و بادوامتر شود. لازم به ذکر است که مبل سازی یکی از زیر شاخههای نجاری است و استفاده از ابزارآلات نجاری در هر کدام از مراحل متفاوت میباشد.
تجهیزات و ابزارآلات مبل سازی
یراق آلات مبل سازی یکی از ملزومات مهم در این کارگاه است. با کمک آن میتوان فلز را ذوب کرد و به شکل دلخواه درآورد. کاربرد این ابزارآلات در ساخت دستگیره کشوها، دستگیره در، لولا و ریل کشوها دید. از دیگر موارد پر کاربرد یراق آلات میتوان به مهرههای خاردار و جوشی، پیچهای دو سررزوه و استوپرها نام برد. استوپرها در ساخت لولای کابینتها کاربرد دارد و با و بسته کردن آن را راحتتر میکند. البته معمولاً در ساخت قفل میزهای سفارشی هم کاربرد دارد به همین دلیل است که قیمت گزافی هم دارند و گران هستند.
راه اندازی کارگاه مبل سازی
یک کارگاه مبل سازی باید فضای مناسب و با اندازه کافی داشته باشد. یک بخشی از فضا برای کارهای مربوط به ساخت و ساز میباشد که باید در حدود 200 متر مربع مساحت داشته باشد. یک بخش دیگر از فضا مربوط به انباری برای نگهداری مبلهای آماده است که بهتر است مساحت آن در حدود 800 تا 1000 متر مربع باشد.
یک کارگاه مبل سازی به دلیل کار با چوب، حاوی ذرات و پرههای ریز چوب در هواست که با یک اشتعال کوچک میتواند به آتش و انفجار بزرگ تبدیل شده و کل کارگاه را در عرض چند دقیقه کوتاه به خاکستر تبدیل کند. بنابراین بهتر است که قبل از انتقال ماشین آلات و الوارهای چوبی به کارگاه، تاسیسات الکترونیکی را طبق استانداردهای لازم، طراحی و نصب کنید. حتماً در تاسیسات الکتریکی، استفاده از کنتورهای ویژه و تابلوهای برق را اولویت قرار دهید.
نقشه کارگاه را طوری طراحی کنید که الوارهای چوبی در جای ثابتی قرار بگیرند و به جا به جایی زیادی نیاز نداشته باشد. جا به جاییهای اضافی حین کار، مانع از سریع بودن روند تولید میگردد و سرعت شما را کُند میکند.
لوازم ایمنی از تجهیزات ضروری در هر کارگاه مبل سازی میباشد مانند کپسول آتشنشانی که طبق مطالب گفته شده در بالا، فضای کارگاه مبل سازی حاوی خاک ارههای چوب است که با جرقه کوچک، اشتعال بزرگی را پدید میآورد. از این رو استفاده از کپسول آتشنشانی برای جلوگیری از احتراق در مواقع مشتعل شدن کارگاه، ضروری است.
دستگاهها و ابزارآلات مبل سازی مانند ارههای اتوماتیک یا برشکاری، بسیار خطر آفرین هستند و تا جایی که میتوانید از جوانب ایمنی را رعایت کنید. برای جلوگیری از نفوذ خاک اره یا پرش تکه چوبهای تیز به داخل چشم، بهتر است که همیشه حین کار با این ابزارآلات، عینک ایمنی روی چشم داشته باشید. گوشیهای ایمنی روی گوش بگذارید تا از پرده حلزونی گوش خود در برابر سر و صداهای بلند و گوش خراش کارگاه، محافظت کنید. پوشیدن دستکش و کفش ایمنی، لباسهای مخصوص کار و… در حین کار لازم هستند.
ماشین آلات مبل سازی کدام ها هستند؟
- ابزارهای دستی عمومی: مانند پیچ گوشتی، آچار، ارههای دستی، رنده دستی، میخ کش، سوهان، متر، انبر و… .
- انواع ارههای مخصوص: مانند اره فلکه معمولی، اره فلکه cnc، اره زنجیری، اره دیسکی، اره عمودبر و… .
- اورفرز نجاری: یک نوع دستگاه الکتریکی که برای بسیار پرکاربرد در نجاری و مبل سازی است. برای اتصالات و دوربری میز از این وسیله استفاده میشود.
- دریل الکتریکی یا شارژی: برای سوراخ کاری از این وسایل استفاده میشود.
- سمبادههای برقی: در هر کارگاه مبل سازی باید سمباده برقی باشد. سمباده برقی سطح چوب را تسطیح میکند و به وسایل چوبی جلا و زیبایی بیشتری میبخشد.
- مکنده نجاری : مکنده نجاری یکی دیگر از وسایل مورد نیاز در مبل سازی می باشد به دلیل اینکه زمانی که برش بر روی چوب انجام میدهند گرد و غبار زیادی از براده های چوب به هوا بلند میشود و توسط مکنده نجاری این براده ها جمع آوری میشود.
در کارگاه مبل سازی ممکن است به وسایل بیشتری نیاز داشته باشید که با توج به حوزه تخصصی خودتان و سنتی یا مدرنیته بودن سبک کاریتان، میتوانید ابزارهای متنوعی بیابید. ابزار مبل نیکو متخصص در تولید انواع ابزارمبل سازی و پایه های مبل از هر طرح و جنسی می باشد. برای مشاهده مدل های پایه مبل از سایت ما دیدن کنید. برای سفارش هر گونه یراق آلات و ابزار مبل سازی با شماره تماس 66132632 -021 حاصل فرمایید.